Informacja o alergenach
SKŁADNIKI GLUTENOWE I ALERGENNE RESTAURACJI MARGHERITA PIZZA & CAFE & BURGER
Zależy nam na Państwa bezpieczeństwie w tym celu przekazujemy informację dla osób uczulonych i skłonnych do alergii.
Prezentujemy poniżej składniki alergenne wymienione w Rozporządzeniu 1169/2011 Unii Europejskiej:
1. .Zboża zawierające gluten ( pszenica,żyto,jęczmień,owies,pszenica orkisz lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne
2. Soja i produkty pochodne
3. Orzech i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
5. Nasiona sezamu i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
7. Jaja i produkty pochodne
8. Ryby i produkty pochodne
9. Skorupiaki i produkty pochodne
10. Seler i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki i siarczyny
12. Gorczyca i produkty pochodne
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne
Na miejscu w restauracji możliwy jest wgląd do spisu alergenów jakie mogą występować w naszych daniach.
Brak Tagów w tej treści